De la pod incepe un drum forestier (care poate fi urcat si cu masina - eu una nu va indic). Pe langa drum siroieste un rau de munte. El ne-a insotit pana aproape de cetate.
Natura din jurul nostru anunta venirea primaverii, doar era sfarsitul lui martie (2008).
Totul in jur inspira maretia si importanta locului, un loc totusi uitat de lume...
Si iata ca am ajuns si noi pe taramul unde acum 2000 de ani era o cetate mareata.
Este de remarcat asemanarea uimitoare intre planurile sanctuarului mare rotund de la Sarmisegetuza Regia si al celui de la Stonehenge, care este atat de evidenta, incat creeaza impresia ca planurile au fost desenate de acelasi personaj (diferente existand doar in privinta dimensiunilor si a materialelor de constructie).
Cadranul solar sau "soarele de andezit", care este foarte asemanator cu celebrul calendar Maya, a fost construit cu materiale aduse cel putin 100 km - de la Magura Calan, ramane un mister...
Se pare ca nici dacilor nu le era strain sistemul de canalizare.Coplesiti de maretia locului, am luat o pauza de meditatie.
Sunt locuri de care oamenii au uitat, dar poate ca e mai bine asa, deoarece acolo unde omul ajunge usor si des, apare si stricaciunea si mizeria.
Muy interesante me ha parecido esta explicación ilustrada con esas fotografías. Como decimos todos, "el saber no ocupa lugar", y como tengo amigos de Sibiu aquí, en mi pueblo, les comentaré esto y se sorprenderán....
RăspundețiȘtergereGracias por publicarlo.
Cesc
Bravii nosti stramosii - "cei mai isteti si mai drepti dintre traci!
RăspundețiȘtergere