joi, 20 august 2009

Viena - luna de miere V

Palatul Schonbrunn si gradinile

Palatul Schonbrunn mi-a placut cel mai mult din aceasta excursie. Toata lumea care ajunge in Viena trebuie sa ajunga sa viziteze acest palat.

Din pacate in interiorul palatului e interzis sa filmezi sau sa fotografiezi. Pentru turul palatului va recomand sa va luati un ghid audio pentru a intelege toate incaperile.

Dupa vizita din palat am coborat in gradini.

De pe Gloriette se vede o mare parte a Vienei, chiar si Biserica Sf. Stefan.

Labirintul, desi pare o joaca de copii, nu e chiar asa usor de traversat; unora le-a cam dat dureri de cap.

Aleile parcului sunt superbe si parca te indeamna sa le descoperi pe toate...

... iar fantanile arteziene te ademenesc cu racoarea lor...

Cu prima ocazie voi reveni la Schonbrunn pentru inca o plimbare in parcul multicolor.

miercuri, 19 august 2009

Viena - luna de miere IV

Belvedere

Palatul Belvedere se afla aproape de km 0 al Vienei. Acest palat a fost resedinta de vara a familiei regale austriece ce se afla in afara zidurilor orasului.

Palatul este una din cele mai remarcabile constructii baroce din lume. Acesta are doua cladiri: Belvedere Inferior si Belvedere Superior.

In palat sunt expuse numeroase opere de arta, in special picturi din secolele 19 si 20.

Si iti va placea la nebunie sa iti pierzi putin din timp in gradina palatului ce te vrajeste cu aleile ei, rondurile de flori, fantanile arteziene si statui.

luni, 17 august 2009

Viena - luna de miere III

O seara la opera

Dupa plimbarea din gradina zoologica, am fost la opera. Biletele le-am cumparat in prima seara de la cei doi tineri din fata cladirii operei.

In fiecare moment si in fiecare colt al orasului am admirat modul cum vienezii stiu sa faca bani din turism... valorificarea potentialului la maxim...

Concerul a avut loc in cladirea Kursalon din Stadtpark... la cca 10 min de mers pe jos de la cladirea operei.

S-a cantat muzica de Mozart, Strauss si Haydn. Orchestra a fost a facut un spectacol minunat impreuna cu o soprana, un tenor si un cuplu de balerini.

In timpul pauzei am facut si cateva poze...

miercuri, 12 august 2009

Viena - luna de miere II

La Gradina Zoologica

A doua zi ne-am trezit de dimineata si, stiind ca e o zi cu soare, am pornit spre gradina zoologica de la Palatul Schonbrunn. Drumul pana acolo l-am parcurs cu metroul. Mi-a placut la nebunie sa merg cu metroul prin Viena. E atat de interesant... merge atat pe sub pamant, cat si peste strazile forfotind de oamenii de toate natiile si toate religiile. Am coborat la statia Hietzing, la cativa metri de una din portile Palatului Schonbrunn.

Intrarea in gradina zoologica se face prin parcul palatului, care te face sa te opresti pentru cateva momente sa ii admiri frumusetea... Cladirea Casei Palmierilor m-a fascinat prin arhitectura sa...

Pentru cei mai "lenesi de picioare" intregul complex poate fi vizitat cu un trenulet cu ghid turistic ce povesteste atat in germana cat si in engleza...

Si ce frumuseti adaposteste aceasta gradina zoologica...

Totul e atat de frumos aranjat pana in detaliu... cu multa grija si atentie... iar animalele ingrijite si traind in curatenie...

In casa cu padure tropicala am intrat intr-o pestera plina cu lilieci... a fost foarte ... brrrr....

Daca vreti sa vizitati aceasta minunata gradina zoologica, si eu chiar va indemn sa o faceti, sa va programati o zi intreaga pentru ea... si nu veti regreta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...